Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јул 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

петак, 14 октобар 2016 07:31

Састанак заједнице ООСИ Ужица са новим Градским већником

Састанак Заједнице организација ОСИ Ужица, неформалне групе која окупља 10 организација особа са инвалидитетом града Ужица  је одржан 30. августа 2016. године у Малој сали ужичке Градске куће. Састанак је сазван на иницијативу Градске управе ради упознавања, сагледавања потреба и проблема ових организација и њихових чланова, с обзиром на избор новог сазива градског већа и новог већника за социјалну политику, господина Видоја Дрндаревића.

 Саснаку су поред преставника Удружења дистрофичара Златиборског округа присуствовали и преставници осталих организација особа са инвалидитетом града Ужица, члан Градског већа задужен за област бриге о породици, здравства и социјалне политике, Видоја Дрндаревића, Шеф одсека за изворне послове у Друштвеним делатностима, г-ђа Љиљана Јовановић и Небојша Сарван кординатор градске кацеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

На почетку је Градски већник задужен  област бриге о породици, здравства и социјалне политике, Видоје Дрндаревића је истакао да му је намера и задовољство да се на почетку свог мандата упозна са радом, активностима, приоритетима, али и проблемима организација особа са инвалидитетом и њихових чланова, како би стицањем правих информација и правовременим упознавањем са проблемима и потребама, он као представник градске управе испред његовог ресора, брже, ефикасније и правовремено у координацији са члановима Заједнице, радио на њиховом решавању, а тиме и на унапређењу положаја особа са инвалидитетом, односно чланова ових Удружења.

Након обраћања господина Дрдаревића преставници организација особа са инвалидитетом су преставили свој рад, проблеме и дали предлоге за будућу сарадњу указујући на своје приоритете за наредни период. 

Г-дин Небојша Сарван, као трећи представник Градске управе, изразио је задовољство сазивањем ове седнице . Истакао неопходност да средства на посебној буџетској линији, намењена финансирању рада ових удружења, али и средтва намењена финансирању Социјалних услуга, макар остану на истом нивоу, будући да и у том случају реализација пројеката, услуга и рад удружења захтева изузетну спретност, скромност и перфектну организацију свих активности.

На самом крају овог конструктивног састанка градски већник за социјална питања позвао је присутне да се нови састанак Заједнице на коме ће ом бити присутан одржи у новембру месецу како би усагласили ставове који су важи за доношење новог буџета града Ужица за 2017. годину.

Представници организација особа са инвалидитетом са своје стране изразили су задовољство самом оницијативом градског већника за сазивање овог састанка с обзиром на претходна искуства и чињеницу да координирано деловање организаија ОСИ и поготово иницијативе доносилаца одлука у том смислу, нису тако честа појава и пракса у локалним самоуправама у Србији.

 

Прочитано 2733 пута