Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

петак, 09 август 2013 10:58

Инклузивни клуб почео са радом

У оквиру спровођења јавних радова, а у склопу мера активне политике запошљања, на којима се ангажују осбе са инвалидитетом, а који финансира Национална служба за запошљавање, у Удружењу дистрофичара златиборског округа од 15. јула запослене су три особе са инвалидитетом – три младе девојке којима је ово прво радно искуство.

 

У оквиру овог пројекта који траје шест месеци, наше три новопридошле колегинице биће задужене за реализацију пројекта „Инклузивни клуб за особе са инвалидитетом“. Тај пројекат подразумева: Организацију рада окупацио – креативних радионица у оквиру планираног Клуба, Организацију инклузивних културно - забавних активности и садржаја, Организацију инклузивних спортско-  рекреативних садржаја, Организацију хуманитарсних акција, Промоцију филнтропије и социјалнo одговорног пословања, Реализацију промотивних изложби и медијске и веб промоција, Сачињавање социјалне  карте кроз  креирање упитника карте, испитивање потреба, попуњавање  упитника, сређивање података, анализа, Израду уговора и спровођење админстративнe процедуре везано за запошљавање лица, Организацију и спровођење обуке, Набавку материјала и средстава  за рад...

Оснивањем Клуба ОСИ у оквиру кога ће се реализовати различити  програми у оквиру кога ћемо укључити ОСИ и остале заинтересоване чланове, волонтере и мотивисани грађане, пружа основу да Јавни рада прерасте у сталну  активност Удружења која ће у  континуитету обезбеђивати средства за наставак рада Клуба. 

Активностима на промоцији филантропије и социјално одговорног пословања обезбедиће се подршка за рад Клуба.

Такође Јавни рад ће резултирати формирањем јединствене базе чланства са поједниначном социјлном картом сваког члана.

Према томе корист од јавног рада је вишеструка, а одрживост пројекта Инклузивног клуба за ОСИ у будућности зависи управо од резултата активности као што је ова.

 

 

Милена Јараковић, једна од три девојке запослене захваљујући јавном раду каже да од овог пројекта очекује нека нова сазнања и искуства и наглашава да су и у ових непуних месец дана искуства у раду већ фантастична. С тим у вези корист од овог пројекта види не само у материјалном оснаживању њих као запослених већ и у оснаживању њихових породица, заједнице и особа са инвалидитетом кроз њихов ангажман на овом пројекту.

Јелена Минић која је раније имала искустава у реализацији уметничких пројеката (позоришних представа) које је реализовало удружење изражава задовољство што је пројекат напокон отпочео и истиче да су овакви пројекти прилика да образоване особе са инвалидитетом покажу и докажу да инвалидитет није препрека и да на овај начин подижу и сопствено самопоуздање и мењају своју слику у својој породици и непосредном окружењу.

Милица Петровић каже да од овог пројекта првенствено очекује нова сазнања и искуства те да су јој досадашњи утисци позитивни у сваком смислу и да је управо искуство које ће стећи на новом послу највећа корист од овог пројекта.

Прочитано 1584 пута