Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јул 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

Администратор

Администратор

Site administration

„Развој капацитета Организација особа са инвалидитетом за пружање социјалних услуга у Златиборском округу“ 

Сврха пројекта била је подизање капацитета Организација особа са инвалидитетом укључивањем стручних сарадника, професионалаца у рад ових организација ради успостављања и пружања социјалних услуга сходно Закону о социјалној заштити.

Пројекат је имплементиран путем следећих програма:

 - Организовањем акредитоване обуке за стручне сараднике за стицање знања и вештина о процени потреба особа са инвалидитетом о планирању и покретању социјалних услуга и других сервиса подршке у локалној заједници.

 - Формирање Регионалне мреже стручних сарадника коју чине особе из сфере социјалне заштите, образовања, запошљавања, грађанских права, удружења грађана и др. Чланови мреже пратиће социјалну инклузију, пружати све облике подршке организацијама у изради индувидуалних планова подршке особама са инвалидитетом, планирању и покретању социјалних услуга у форми саветодавног и менторског рада. Као и у остваривању законских права особа са инвалидитетом и подршку организацијама у спровођењу разних програма и пројеката.

 - Организовањем обуке за представнике Организација особа са инвалидитетом са циљем стицања знања и вештина за писање предлога пројекта за фондове Европске Уније

 - Покретањем блога о социјалној инклузији особа са инвалидитетом где ће имати прилику да се укључе сви они који  желе да пишу и информишу се о темама из разних области.

 

"Кораци на путу развоја"

Удружење дистрофичара Златиборског округа уз партнерску сарадњу Удружења дистрофичара Моравичког округа реализовало је пројекат „Кораци на путу развоја“. Министарство рада и социјалне политике РС – Сектор за заштиту особа са инвалидитетом финансијски је подржало овај пројекат  у оквиру пројекта за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Србији.

Пројекат је фокусиран на оснаживање и јачање капацитета организација особа са инвалидитетом за одговорније и делотворније дефинисање њихових активности, развијање сервиса подршке и заступнички рад на остварењу бољег квалитета живота особа са инвалидитетом.

Пројекат је реализован кроз три програма:

• Едукације путем тренинга,  семинара за представнике организација особа са инвалидитетом

• Повезивања организација особа са инвалидитетом, стварања мрежа и успостављање партнерства

• Информативне активности и програм односи са јавношћу

Програм едукације састојао се из шест семинара за двадесет особа које су укључене у рад удружења на нивоу оба округа. Циљ је да кроз теоретски и практични рад савладају вештине  писања предлога пројекта, међусекторске сарадње, сарадње са медијима, упознају са могућностима покретања нових сервиса подршке за особе са инвалидитетом и социјалног предузетништва.

Током реализације пројекта организовани су и тематски састанци, радионице што је била прилика за умрежавање, повезивање организација особа са инвалидитетом, а отворило је нове могућности ка побољшању положања њихових чланова. 

 

„Информацијом ка инклузији“

Удружење дистрофичара Златиборског округа у 2010.год. реализовало је пројекат „Информацијом ка инклузији“ у сарадњи са ужичким медијима, телевизијама „Лав“ и „ТВ5“, радио „Ужице “, радио „Сан“ и листом „Вести“.

Пројекат је  финансирало Министарство за културу Републике Србије, Сектор за медије.

Циљ пројекта био је да се путем медија утиче на доносиоце одлука и представнике  локалне заједнице како би у оквиру својих надлежности покренули одређене активности ради стварања инклузивног окружења за особе са инвалидитетом Такође, да се јавност информише о животу, активностима особа са инвалидитетом, смањи дискриминација истих али и скрене пажња на њихове проблеме, потребе.

Пројектне активности реализоване су кроз снимање и емитовање три телевизијске и радио емисије и са три чланка у штампаним медијима са темама образовање, запошљавање и живот, активности особа са инвалидитетом у граду Ужицу.

Емитовањем ових емисија и објављивањем чланака желели смо да поред лоше стране представимо, бацимо акценат на позитивну слику о могућностима, достигнућима особа са инвалидитетом.

 

"Путеви интеграције"

Удружење дистрофичара Златиборског округа 2008.год. реализовало је пројекат „Путеви интеграције“ за који је аплицирало на конкурсу који је расписала Скупштина општина Ужице у оквиру Реформе социјалне политике за унапређење положаја инвалидних лица, Пројекат је реализован у партнерству са Удружењем церебралне и дечје парализа и Центром за социјални рад из Ужица као институцијом која је законски одређена за област социјалне политике.

Директна циљна група биле су постојеће Организације особа са инвалдитетом, саме особе са инвалидитетом са посебним акцентом на одређене групе, институције и установе које су по природи делатности упућене и баве се директним корисницима као и медији.

Основни циљ овог пројекта био је да се путем имплементације програма Информативног центра, стварањем јединствене базе података, постављањем обједињеног сајта и едукативних програма подигну капацитети Организација особа са инвалдитетом и успоставе разни облици међусобне и међусекторске сарадње и унапреде сервиси подршке особа са инвалидитетом па самим тим и побољша положај свих директних корисника. 

 

"Ресурс центар ОСИ Златиборског округа"

Током 2007.год  Удружење дистрофичара Златиборског округа реализовало је пројекат Ресурс центар ОСИ Златиборског округа уз подршку Центра за подршку локалних иницијатива.

Пројекат је финансирало Министарство рада, запошљавања и социјалне политике Републике Србије, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом.

Пројекат Ресурс центар особа са инвалидитетом је током своје имплемнтације постао центар логистичке подршке, саветодавне, стучнеи правне помоћи, прикупљања и размене информација, тренинга и едукација за организације особа са инвалидитетом, локалне институције, установе и НВО. Основано је пет клубова и пет нових удружења особа са инвалидитетом у градовима на региону где није постојао никакав вид инвалидског организовања.

Пројектом реализовано је пет програма:

 - Информативно - документациони програм

 - Програм тренинга и едукације

 - Програм заступања и директне помоћи у раду удружења ОСИ
 - Програм Волонтерски центар
 - Програм односа са јавношћу

Кроз реализацију наведених програма Ресурс центар особа са инвалидитетом постао центар логистичке подршке, саветодавне, стучнеи правне помоћи, прикупљања и размене информација, тренинга и едукација за организације особа са инвалидитетом, локалне институције, установе и НВО. У оквиру пројекта основано је пет клубова, пет нових удружења особа са инвалидитетом у градовима на региону где није постојао никакав вид инвалидског организовања.

У циљу подршке, побољшања положаја, едукације и оснажења особа са инвалидитетом са циљем решавања свог постојећег проблема у локалној заједници организовано је за пет семинара на следеће теме:

 - Међусекторска сарадња и планирање

 - Јавно заступање и лобирање

 - Писање предлога пројеката и управљање пројектним циклусом

- Тимски рад и умрежавање

- Орјентациони тренинг за волонтере

 

"Информацијом против изолације"

Овим пројектом спроведена је континуирана кампања у свим медијима, на улици и путем пропагандног материјала. Основни резултат био је информисање и сензибилисање средине и скретање пажње јавности на проблеме, потребе и могућности особа са инвалидитетом.


"Обуком и знањем ка напред"

Циљ овог пројекта био је додатно образовање и подршка при учењу деци са инвалидитетом која похађају редовно школовање ради квалитетнијег укључивања у школске садржаје и равноправнијег положаја у вршњачкој популацији.

 


 


 

Пажња
 1. Уколико увидите да је особи са инвалидитетом потребна помоћ, питајте је како јој је на најбољи начин можете пружити.
 2. Приликом упознавања немојте избегавати руковање са особом која има вештачку или ампутирану руку. Рукујте се онако како то најбоље одговара особи са инвалидитетом. То може бити левом руком, додиром итд.
 3. Обраћајте се директно особи са инвалидитетом, а не њеном пратиоцу, било да је то родитељ, партнер, преводилац, асистент...
 4. Разговарајте слободно служећи се уобичајеним фразама типа: "Чујемо се", "Видимо се", "Идемо пешке"... Не бојте се погрешних речи.
 5. Ако разговарате дуже са особом која користи инвалидска колица, потрудите се да седнете како би вам очи биле на истом нивоу.
 6. Концентришите се на особу с говорним поремећајем. Уколико не разумете, замолите је да понови. Немојте да глумите да сте је разумели.
 7. Особи која има оштећен слух говорите директно и полако. Не вичите и не говорите јој на уво. Ваши покрети усана и израз лица помажу јој да вас разуме. Ако, пак, нисте сигурни да вас је разумела - напишите поруку.
 8. Поздрављајући особу која не види кажите јој своје име. Ако нудите помоћ у кретању, понудите да се на вас ослони онако како то њој одговара.
 9. Особе које имају оштећење слуха могу вас разумети једино додиром. У комуникацији са њима успоставите контакт исписујући велика слова на њиховом длану.
 10. Лична питања о инвалидности или узроцима њеног настанка немојте постављати уколико нисте блиски са особом са инвалидитетом.
 11. Будите стрпљиви и пажљиви, особи са инвалидитетом може бити потребно више времена да нешто уради.
 12. Не претерујте са похвалама особи са инвалидитетом због обављања свакодневних животних радњи.
 13. Чекајући у реду препустите своје место или се заузмите да тешко покретна особа одмах дође на ред уколико она то затражи или се сложи са тим.
 14. Ортопедска помагала (штап, штаке, колица...) не дирајте осим ако сте за то замољени. Не наслањајте се на инвалидска колица, она су део личног простора особе која их користи.
 15. Немојте мазити пса водича док "ради". Питајте власника за дозволу.
 16. Поштујте возаче са инвалидитетом. Кад у саобраћају наиђете на возило са инвалидским знаком, смањите брзину и повећајте опрез и размак. Уважите њихово спорије кретање. Не паркирајте на месту које је означено инвалидским знаком.
 17. Од вас се не очекује да показујете сажаљење према особи са инвалидитетом.

Дружење са особама са инвалидитетомИлустрације: Јелена Јеремић

Бонтон представља правила лепог понашања, али бонтон је нешто много више од правила...

Бонтон негује осећај за поштовање других.

Бонтончић је то исто…али када су деца у питању.

Овај бонтончић ће ти помоћи да упознаш правила лепог понашања.

Ако свакога дана следиш ова правила, бићеш омиљен(а) и имаћеш пуно пријатеља.

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ПРИЈАТЕЉСТВО!Дружење са особама са инвалидитетом

 

Деца се разликују: по боји очију, по висини, по боји коже, дебљини, по томе шта воле и шта не воле, шта могу и шта не могу, одакле су и где живе.

Правило 1

Сва деца треба да иду у школу, без обзира на разлике међу њима.

ШКОЛА ЈЕ ЗАЈЕДНИЧКА ЗА СВУ ДЕЦУ!


Дружење са особама са инвалидитетом

 

Нека деца не виде или слабије виде, па се због тога теже сналазе у новом простору, у учионици или дворишту.

Правило 2

Помози деци која слабије виде да упознају учионицу, двориште, школске просторије, пут од куће до школе.

ПОНУДИ ПОМОЋ И ТРАЖИ ПОМОЋ!


Дружење са особом са инвалидитетом

 

Деца којој је потребна помоћ ипак могу много више него што ти се чини на први поглед.

Правило 3

Прво питај да ли је и каква је помоћ потребна, па онда помози.

ПОКАЖИ ШТА МОЖЕШ!

ПОМОЗИ САМО АКО ЈЕ ПОТРЕБНО!


Дружење са особом са инвалидитетом

 

Речи нису једини начин да некоме нешто саопштиш. Оно што желиш, можеш да кажеш на пуно начина: речима, покретом, сликом, знацима, музиком...

Правило 4

Ако неко слабије чује, гледај га у лице и говори разговетно или користи језик знакова.

ПОМОЗИ ДРУГОМЕ ДА ТЕ РАЗУМЕ!


Дружење и учење са особом са инвалидитетом

 

Нека деца брже, а нека спорије уче, читају, пишу или рачунају. Свако дете напредује на свој начин.

Правило 5

Тражи помоц ако ти је потребна и понуди помоћ другу или другарици којима то треба.

ПОНУДИ ПОМОЋ И ТРАЖИ ПОМОЋ!


Дружење и играње са особом са инвалидитетом

 

Колица помажу деци која не могу да се крећу.

Она су за њих оно што су за тебе патике или ципеле.

Правило 6

Буди пажљив према туђим стварима - колица нису играчка.

АКО ЖЕЛИШ ДА СЕ ПРОВОЗАШ КОЛИЦИМА - ПИТАЈ!


 Дружење и играње са особама са инвалидитетом

Галама не прија никоме, а деца која не чују добро не могу да прате о чему се прича кад сви говоре у исто време.

Правило 7

Говорите један по један, не сви у исти глас.

ПОМОЗИ ДРУГИМА ДА ТЕ ЧУЈУ!


 Дружење и играње са особом са инвалидитетом

Свако може да учествује у некој игри или спорту.

Правило 8

Играјте игре у којима сви могу да учествују.

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ УЧЕСТВОВАТИ!


Дружење и играње са особом са инвалидитетом

 

Свима је понекад потребна помоћ. Незгоде и повреде се дешавају.

Правило 9

Ако видиш да је неко повређен, одмах зови одрасле - они знају како да помогну.

БРЗО ПОЗОВИ ПОМОЋ!


Дружење и играње са особом са инвалидитетом

 

Нека деца не могу да стоје дуго, или не могу да стоје уопште.

Правило 10

Седи када разговараш са децом која не могу да стоје да бисте били на истој висини.

ГЛЕДАЊЕ У ОЧИ ЈЕ ИЗРАЗ ПОШТОВАЊА!


Дружење и играње са особом са инвалидитетом

 

Свако дете је различито – неки су спори, а неки не могу да се смире на једном месту.

Правило 11

Буди стрпљив и са једнима и са другима.

СВАКО ИМА СВОЈ РИТАМ!


Дружење и играње са особом са инвалидитетом

 

Деца која слабо виде не могу увек да прочитају текст са табле.

Правило 12

Понуди своју свеску, или пиши крупним словима. Чувај туђе наочаре.

ПОНУДИ ПОМОЋ И ТРАЖИ ПОМОЋ!


Најважније је пријатељство!

 

 

Свако може да допринесе да школа буде лепо и сигурно место за сву децу.

Потруди се и ти!

НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ ПРИЈАТЕЉСТВО!

 

 

Корисние информације 

У наставку можете преузети одговарајуће прилоге којима се можете детаљније информисати о одговарајућим темама.

Закони, уредбе и правилници


У наставку можете преузети одговарајуће прилоге којима се можете детаљније информисати о одговарајућим темама:СО Ариље

 • Адреса: Светог Ахилија 53, 31230 Ариље
 • Тел: 031/891-255
 • Централа: 031/891-171
 • Секретар: 031/891-171
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

СО Бајина Башта

 • Адреса: Душана Вишића 28, 31250 Бајина Башта
 • Тел: 031/ 865-280
 • Централа: 031/862-366

 

СО Чајетина

 • Адреса: Златиборска 28, 31310 Чајетина
 • Тел: 031/831-250
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

СО Косјерић

 • Адреса: Олге Грбић 10, 31260 Косјерић
 • Тел: 031/781-640; 781-458; 781-362; 781-441

 

СО Нова Варош

 • Адреса: Караñорñева 32, 31 320 Нова Варош
 • Секретар: 033/62-560

 

СО Пожега

 • Адреса: Трг Слободе 9, 31210 Пожега
 • Централа: 031/816-468; 816-257; 816-401

 

СО Прибој

 • Адреса: 12. Јануара 108, 31330 Прибој
 • Тел: 033/445-648

 

СО Пријепоље

 • Адреса: Трг Братства и јединства 1, 31300 Пријепоље
 • Централа: 033/714-073; 714-090; 714-048; 714-170

 

СО Ужице

 • Адреса: Димитрија Туцовића 52, 31000 Ужице
 • Централа: 031/590-190

ФИЛИЈАЛА ЗА ЗЛАТИБОРСКИ ОКРУГ СА СЕДИШТЕМ У УЖИЦУ

 • Адреса: Курсулина 1, 31000 Ужице
 • Тел: 031/513-237
 • Фаx: 031/513-585
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

испостава АРИЉЕ

 • Адреса: Милоша Глишића 42, 31230 Ариље
 • Тел: 031/891-384

 

испостава БАЈИНА БАШТА

 • Адреса: Кнеза Милана Обреновића 29/1, 31250 Бајина Башта
 • Тел: 031/865-664

 

испостава ЧАЈЕТИНА

 • Адреса: Златиборска 28, 31310 Чајетина
 • Тел: 031/831-255

 

испостава КОСЈЕРИЋ

 • Адреса: Кнеза Милоша 2, 31260 Косјерић
 • Тел: 031/781-292

 

испостава НОВА ВАРОШ

 • Адреса: Слободана Никачевића 8, 31320 Нова Варош
 • Тел: 033/61-691

 

испостава ПОЖЕГА

 • Адреса: Зелена пијаца 5, 31210 Пожега
 • Тел: 031/811-440

 

испостава ПРИБОЈ

 • Адреса: Лимска 43, 31330 Прибој
 • Тел: 033/452-248

 

испостава ПРИЈЕПОЉЕ

 • Адреса: Владимира Перића Валтера 45, 31300 Пријепоље
 • Тел: 033/711-444

 

испостава СЈЕНИЦА

 • Адреса: Милорада Јовановића 23, 36310 Сјеница
 • Тел: 020/741-218

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ - УЖИЦЕ

 • Адреса: Др. Веселина Маринковића 4, 31000 Ужице
 • Тел: 031/563-146

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР УЖИЦЕ - ОЈ ДОМ ЗДРАВЛЈА УЖИЦЕ ЦЕНТРАЛА

 • Адреса: Југ Богданова 4, 31000 Ужице
 • Тел: 031/513-988

 

ДЕЧИЈИ ДИСПАНЗЕР

 • Адреса: Косовска бб, 31000 Ужице
 • Тел: 031/514-173

 

ХИТНА ПОМОЋ

 • Адреса: Југ Богданова 4, 31000 Ужице
 • Тел: 031/514-200

 

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР УЖИЦЕ - ОПШТА БОЛНИЦА УЖИЦЕ ЦЕНТРАЛА

 • Адреса: Милоша Обреновића 17, 31000 Ужице
 • Тел: 031/561-255

 

 • ОДЕЉЕЊЕ ДЕЧИЈЕ ХИРУРГИЈЕ
 • Тел: 031/562-242
 • ГИНЕКОЛОШКО ОДЕЉЕЊЕ
 • Тел: 031/562-851
 • ОДЕЉЕЊЕ ХЕМОДИЈАЛИЗЕ
 • Тел: 031/562-254
 • ИНТЕНЗИВНА НЕГА
 • Тел: 031/562-253
 • ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОШКА СЛУЖБА
 • Тел: 031/562-329
 • ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ I
 • Тел: 031/562-441
 • ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ II
 • Тел: 031/562-442
 • ОДЕЉЕЊЕ НЕОНАТОЛОГИЈЕ
 • Тел: 031/562-252
 • ОДЕЉЕЊЕ НЕУРОЛОГИЈЕ
 • Тел: 031/562-443
 • ОДЕЉЕЊЕ ОНКОЛОГИЈЕ
 • Тел: 031/562-458
 • ОДЕЉЕЊЕ ОРТОПЕДИЈЕ
 • Тел: 031/562-245
 • ПСИХИЈАТРИЈСКО ОДЕЉЕЊЕ
 • Тел: 031/562-460
 • ИНФЕКТИВНО ОДЕЉЕЊЕ
 • Тел: 031/562-467
 • ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЈА СА МАКСИЛОФАЦИЈАЛНОМ ХИРУРГИЈОМ
 • Тел: 031/562-241
 • ОЧНО ОДЕЉЕЊЕ
 • Тел: 031/562-243
 • ОДЕЉЕЊЕ ПЕДИЈАТРИЈЕ
 • Тел: 031/562-247
 • ХИРУРШКО ОДЕЉЕЊЕ
 • Тел: 031/562-248

 

ДОМ ЗДРАВЉА АРИЉЕ

 • Адреса: Војводе Мишића 26, 31230 Ариље
 • Тел: 031/891-121

 

ДОМ ЗДРАВЉА БАЈИНА БАШТА

 • Адреса: Кнеза Милана Обреновића 72, 31250 Бајина Башта
 • Тел: 031/865-966

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЧАЈЕТИНА

 • Адреса: Златиборска 16, 31310 Чајетина
 • Тел: 031/831-224

 

ДОМ ЗДРАВЉА КОСЈЕРИЋ

 • Адреса: Станоја Павловића бб, 31260 Косјерић
 • Тел: 031/781-224

 

ДОМ ЗДРАВЉА НОВА ВАРОШ

 • Адреса: Слободана Никачевића 1, 31320 Нова Варуш
 • Тел: 033/63-150

 

ДОМ ЗДРАВЉА ПРИЈЕПОЉЕ - ХИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЋ

 • Адреса: Рајка Л. Дивца бб, 31300 Пријепоље
 • Тел: 033/711-005

 

ДОМ ЗДРАВЉА СЈЕНИЦА

 • Адреса: Тадије Андрића 10, 36310 Сјеница
 • Тел: 020/741-094

 

СЛУЖБА ЗА ХИТНУ МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ

 • Адреса: Тадије Андрића 10, 36310 Сјеница
 • Тел: 020/744-007

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - АРИЉЕ

 • Адреса: Светог Ахилија 53/2, 31 230 Ариље
 • Тел: 031/891-758, 031/891-704
 • Фах: 031/891-758

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - БАЈИНА БАШТА

 • Адреса: Кнеза Милана Обреновића 44, 31 250 Бајина Башта
 • Тел: 031/869-023, 869-423
 • Фах: 031/869-023

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - ЧАЈЕТИНА

 • Адреса: Златиборска 28, 31 310 Чајетина
 • Тел: 031/831-785

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - КОСЈЕРИЋ

 • Адреса: Радише Петронијевића 4, 31 260 Косјерић
 • Тел: 031/782-541
 • Фах: 031/782-541

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - НОВА ВАРОШ

 • Адреса: Светог Саве бб, 31 320 Нова Варош
 • Тел: 033/62-880
 • Фах: 033/64-119

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - ПОЖЕГА

 • Адреса: Немањина бб, 31 210 Пожега
 • Тел: 031/ 816-474; 812-572
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - ПРИЈЕПОЉЕ

 • Адреса: Санџачких бригада 11, 31 300 Пријепоље
 • Тел: 033/712-033; 716-029
 • Фах: 033/712-033
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - ПРИБОЈ

 • Адреса: 12. јануара 114, 31 330 Прибој
 • Тел: 033/451-142

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - СЈЕНИЦА

 • Адреса: Краља Петра И бб, 36310 СЈЕНИЦА
 • Тел: 020/741-206

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД - УЖИЦЕ

 • Адреса: Видовданска 32, 31 000 Ужице
 • Тел: 031/521-488; 522-075, 517-496, 517-758, 517-798
 • Фах: 031/512-340
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ЦЕНТАР ЗА ДЕВОЈКЕ

 • Адреса: Железничка 9, 31000 Ужице
 • Тел/фах: 031/513-055
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Лидија Златић
 • Моб: N/A

 

ЦЕНТАР ЗА РАЗВОЈ ЛОКАЛНИХ ИНИЦИЈАТИВА

 • Адреса: Краља Петра И бр. 120 31000 Ужице
 • Тел: 064/ 22-32-000
 • Фах: 031/ 511-876
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Данка Аксентијевић
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

ГРАЂАНСКА ЧИТАОНИЦА "ЛИБЕРГРАФ"

 • Адреса: Војводе Маслаћа 28 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 510-279
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Владан Синшић
 • Моб: N/A

 

ЦЕНТАР ЗА ЗАШТИТУ ЖРТАВА НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

 • Адреса: Марије Маге Магазиновић 34, 3100 Ужице
 • Тел: 031/ 521-441
 • Фах:031/ 518-704
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Ружица Јелисавац
 • Моб: N/A

 

ХУМАНИТАРНО УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА "ЦЕНТАР ПЛУС"

 • Адреса: Видовданска 32/а 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 521-481
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Марина Костић
 • Моб: N/A

 

КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА – МЕСНИ ОДБОР УЖИЦЕ

 • Адреса: Ужичке Републике 54 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 519-198

 

 • Контакт особа: Слободанка Мира Ћирковић
 • Моб: N/A

 

ОМЛАДИНА ЈАЗАС-А ЈУГОЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

 • Адреса: Војводе Маслаћа 28 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 510-279
 • Фах: 031/ 510-279
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Радослав Петронојевић
 • Моб: N/A

 

УЖИЧКИ ЦЕНТАР ЗА ЉУДСКА ПРАВА И ДЕМОКРАТИЈУ

 • Адреса: Војводе Путника бб 31000 Ужице
 • Тел/фах: 031/ 522-969
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Драгомир Поп Митић
 • Моб: N/A

 

УЖИЧКИ ЦЕНТАР ЗА ПРАВА ДЕТЕТА

 • Адреса: Димитрија Туцовића 60, 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 510-180; 510-580
 • Фах: 031/ 512-428
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 • Веб: www.ucpdue.org

 

 • Контакт особа I: Радован Цицварић
 • Моб: N/A

 

 • Контакт особа II: Јелена Жунић
 • Моб: N/A

 

ЖЕНСКИ ЦЕНТАР УЖИЦЕ

 • Адреса: Момчила Тешића 14 31000 Ужице
 • Тел: 031/ 512-005
 • Фах: 031/ 512-005
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.; Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


 • Контакт особа: Радмила Гујанчић
 • Моб: N/A

 

КЛУБ 3

 • Адреса: Лазара Мутапе 8/55, Ужице
 • Тел: 031/ 521-617
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Златан Парлић
 • Моб: N/A

 

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА "РОДИТЕЉ"

 • Адреса: Димитрија Туцовића 38 (приватна адреса)
 • Тел: 031/515-406
 • Меил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 • Контакт особа: Марина
 • Моб: N/A
Страна 1 од 3