Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јун 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

понедељак, 12 октобар 2015 10:46

Недеља солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом

Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице обележило је пригодним програмом Недељу солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом.

Централно вече, уприличено у партнерству са музичком школом "Арс Нова" и глумачким удружењем "Нова културна траса" из Ужица, у четвртак, 08.10.2015. у Градском културном центру у Ужицу. 

 

Млади чланови Удружења представили су своје драмске и музичке потенцијале кроз колажни музички и драмски програм. Посетиоцима и гостима манифестације, међу којима су били градоначелник Ужица Тихомир Петковић, народна посланица Ивана Стојиљковић, чланица Градског већа задужена за културу, образовање и спорт Јелена Васовић, представници градских установа, институција и организација - презентован је историјат и активности Удружења и изнете су основне информације о церебралној и дечијој парализи.

Такође, том приликом подељене су и захвалнице заслужним пријатељима за допринос актуелној акцији Удружења "ЗаЧЕПимо предрасуде" - иницијатору акције Зорану Миловановићу, Пријатељу и партнеру Жељку Перишићу чија је фирма "Боки пласт" једини откупљивач пластике и нашем другару и суграђанину Александру Станисављевићу, највећем појединачном донатору и учеснику акције из редова наших суграђана.

У оквиру програма гости су имали прилику да виде оживљене ликове Срете из "Народног посланика" у тумачењу Николе Јовановића, члана Градског удружења слепих и слабовидих из Ужица, Живке из "Госпође министарке" у тумачењу чланице нашег Удружења Марије Карадаревић, Соње из "Ујка Вање" у коју је на њој својствен начин "изнела", Јелена Марић, такође чланица нашег Удружења, док је песму члана нашег Удружења Бориса Којадиновића "Човек као божија грешка" говорила наша Драгана Јаковљевић. 

Што се музичког дела програма тиче, достојни партнери правим мајсторима, ученицима музичке школе "Арс Нова" из Ужица били су и Павле Марић члан нашег Удружења на бас гитари, затим мулти талентовани глумац и музичар Никола Јовановић, члан Градског удружења слепих и слабовидих из Ужица на гитари и Раде Ћалдовић, члан Међуопштинске организације савеза слепих Србије - Ужице, на клавијатурама.

И ове године показали смо да УМЕМО, МОЖЕМО И ЖЕЛИМО, ДА СМО И ПОРЕД СВЕГА ДОСТОЈНИ ДА БУДЕМО РАВНОПРАВНИ, А ИСТОВРЕМЕНО И РАЗЛИЧИТИ, ТАЧНИЈЕ НЕПОНОВЉИВИ!!!

Прочитано 2470 пута