Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Јун 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

понедељак, 11 јул 2016 10:50

Пројекат УЦДП Ужице подржан од стране Министарства правде

Написао 
Оцените овај чланак
(0 гласова)

На конкурсу које је Министарство правде Републике Србије расписало "По основу одлагања кривичног гоњења" (тзв. Опортунитета), Удружење инвалида церебралне и дечије парализе Ужице добило је тражена средства за реализацију пројекта "Радна инклузија особа са инвалидитетом".

Пројекат вредан 2,7 милиона динара подразумева покретање делатности прераде, односно сушења воћа, у оквиру које би, на почетку биле радно ангажоване три особе са инвалидитетом. Пројектом ће бити набављена најсавременија сушара која ће поред воћа, у перспективи, моћи да суши и поврће, лековито биље и гљиве.

Овим пројектом на дужи рок допринеће се трајнијем решавању незапослености особа са инвалидитетом у Ужицу, а у будућности се планира и формирање предузећа за "Професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом" које би запошљавало и више особа са инвалидитетом и радника уопште. То предузеће би поред услужног сушења шљиве (што је превасходна делатност планирана овим пројектом) прерађивало воће и поврће и производило своје производе по најсавременијим стандардима и захтевима тржишта.

Поред овог пројекта, град Ужице је био један од ретких градова у Србији који је од укупно 67 пројеката одобрених на нивоу Србије добио још 2 пројекта. Један пројекат добио је град Ужице и њиме ће бити постављена хоризонтална платформа за особе са инвалидитетом, старије особе и родитеље са децом, на градској плажи, тачније на шеталишпту према тунелима.

Други пројекат одобрен је Школи за децу са сметњама у развоју "Миодраг В. Матић" и њиме ће бити решена неприступачност ове установе ученицима који се отежано крећу или користе инвалидска колица. Овај проблем ће, на задовољство деце и родитеља, бити решен тако што ће у просторијама школе бити постављена вертикална платформа (лифт).

Поводом потписивања уговора за ова три пројекта, у четвртак 07 јула представницима медија у просторијама Удружења инвалида церебралне и дечије парализе Ужице, обратили су се представници Града Ужица, тачније градоначелник Тихомир Петковић, представница школе "Миодраг В. Матић", дефектолог Марица Лазовић и ПР Удружења Чедомир Цицовић.

Представници добитника ових пројеката ситакли су задовољство што се реализацијом сва три пројекта, чија је укупна вредност 9,8 милиона динара, доприноси унапређењу положаја особа са инвалидитетом на одржив и дугорочан начин.

Рок за реализацију сва три пројекта је крај 2016. године.

Прочитано 2980 пута