Сајтови ООСИ Ужица

UDZO

Календар

« Мај 2024 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Анкета

Да ли сте на сајту www.osi-uzice.rs нашли корисне информације?

Да - 57.1%
Делимично - 28.6%
Не - 14.3%

Укупно гласова: 14
Гласање за ову анкету је завршено од: 27 мар 2012 - 01:56

Пријатељи пројекта

понедељак, 22 мај 2017 10:56

Увођење социјалног предузетништва у Ужицу кроз развој пројекта ICLD-a

Написао 
Оцените овај чланак
(5 гласова)

У оквиру међународног програма под називом "Локална управа са приступом заснованим на привима" који финансира Шведска организација ICLD (Интернационални центар за локалну демократију), представници две организације особа са инвалидитетом из Ужица: Удружења инвалиде церебралне и дечије парализе и Градског удружења слепих и слабовидих, уз подршку града Ужица и Регионалне развојне агенције "Златибор" - аплицирали су са пројектном идејом "Увођење социјалног предузетништва у граду Ужицу".

 Како је пројектна идеја добила подршку од стране овог програма, у оквиру  првог нивоа процене, представници ових удружења и партнери (Град Ужице и РРА "Златибор") добили су прилику да ову идеју представе представницима ICLD-a у главном гарду Грузије Тбилисију, у оквиру тренинага организованог од 16.-19. маја.

Тим Ужица чинили су представници Удружења инвалида церебралне и дечије парализе Ужице Ана Ђокић и Чедомир Цицовић, Градског удружења слепих и слабовидих Душан Тошанић, Регионалне развојне агенције "Златибор" Тамара Петровић и представници Града Ужица, заменик градоначелника Немања Нешић и члан градског већа Петар Благојевић.

У својеврсном "надметању" са још шест пројектних идеја (од којих су свих шест из три града из Грузије, а наша једина из Србије), Ужичка иницијатива прошла је веома добро и добила свесрдну подршку донатора за наставак и пуну имплементацију у будућности. 

Наставак пројекта подразумева подршку ICLD-a развоју ове пројектне идеје током више фаза пројекта у трајању од укупно 18 месеци, а резултат свега би требао бити детаљан и конкретан предлог пројекта иза кога стоји управо ICLD, а са којим би се након тога успешно могло аплицирати код страних и домаћих донатора управо за имплементацију ове пројектне идеје.

 Стога и овај пројекат треба схватити као фазу једног дугорочног процеса који ће, ако све буде у складу са уложеним напорима, на послетку резултирати отварањем социјалног предузећа у Ужицу које ће бити јединствено у Србији (а можда и шире) по томе што ће у себи обједињавати више различитих делатности и у коме ће, самим тим, посао на дуги рок, моћи да нађу особе са различитим врстама инвалидитета, али и други припадници тзв.  "маргинализованих" група.

Прочитано 3760 пута